torsdag 14 april 2011

Dagens rätter!

Sen frukost efter en underbar löprunda; juice, yoghurt, bröd med cream cheese, tomater, lök, prosciutto, balsamico och olja. Denna bild tillägnas Ference då han idag vid 12 tiden sitter på Olearys och njuter?! av en cheeseburgare efter att ha knappat lite data en hel förmiddag.

Frågan har kommit om de ha gott kaffe i italien, och det är ju klart dom har, men nörden i mig har ju självklart tagit med mig en go zassenhaus och mokabryggare. I dessa stoppar vi den lille Indianen Mehari. Multo bene.

Lunchen idag; spaghetti med parmesan, tryffelolja och chiliflingor, kokta, sedan friterade bondbönor med salt, samt morötter.

Jag kockar, Anna nattar!

nom nom nom!
Nyskördade sparrisar, bruschetta och små kronärtskockor. Till detta ett mycket gott italienskt vin (passerina villa medoro) som jag blev rekommenderad av mannen på enotecan. Ett litet lustigt möte f.ö, jag var ju där häromdagen och köpte vin, ensam i affären pratade vi lite om allt möjligt, då han kan engelska har han blivit, utan att han vet om det vår källa till både sanning och all möjlig lokal information, som t.ex att fiskbilen stannar mitt på torget en liten stund varje torsdag förmiddag, sedan drar den, den har ingen fast tid förmiddagen var såpass exakt det gick att vara, till att mannen med nyckeln till centercourten heter Roberto Tremoló och vill man ha hans nummer får  man gå till cafét och be om det, alternativt ringer dom in honom?!? Nåväl, han hade tidigare i veckan förklarat att en enoteca är lite som en vinaffär där man också kan sitta och provsmaka viner med lite tilltugg. Då jag hade en lucka i min numera stressade vardag lallade jag idag med glatt humör upp till honom, en ytterligare energipåfyllare var att bancomaten (ja det stavas så och heter så, minibank eller ATM fattar dom inte vad det är, så när man i desperationen säger BANKOMAT så nickar dom som om det vore det mest naturliga i världen) för tillfället hade pengar, det fanns €250 kvar i den och jag visade ingen nåd och tömde maskinen. Med pengar på fickan gick jag in på enotecan, förklarade att han hade en lysande affärsidé och nu var redo att dricka vin i ungefär en och en halv timma. Fram med ostar, olja och havssalt, bröd, glas och servetter sedan gick tiden märkligt fort där inne i stenvalven. Vi delade!!! en flaska av vinet ovan och sedan frågade jag om han hade en kyld flaska till varpå han nickade och stoppade in en till i kylaren. Efter en och en halv timma, ett långt och trevligt samtal rörande allt från ribera neri (svarta vinbär) till svenska pappadagar, gick jag €15 fattigare med ett leende i det väldoftande duggregnet tillbaka till familjen för att laga maten medan Anna nattade.


ciao
m

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar